Sobre mi


Marina Congost Nogué, 1984.
Creadora i actriu. Els seus projectes de creació es mouen en l’àmbit de les arts escèniques i l’audiovisual. Les seves propostes parteixen d’allò biogràfic per explorar tots aquells temes vinculats amb la construcció de les identitats culturals i qüestionar els relats hegemònics.

 
Inicia els estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i es llicencia en Interpretació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona. El gust per la creació i la hibridació de llenguatges la porten a formar-se en els terrenys de la dramatúrgia i l’escriptura amb Roger Bernat, Sònia Moll, Carles Adamuz, Mercedes Halfon, Carla Santángelo…

 
Forma part, fins el 2016, de la companyia de teatre Ignífuga, dirigida per Pau Masaló. Hi participa com a actriu i col·labora en la creació de cinc espectacles; destaquen A house is not a home i Utopia. Els muntatges han rebut el suport a la creació de FiraTàrrega, el Festival Grec i Temporada Alta. Autora de BASED ON, @basedonatruelifestory, una autoficció per a Instagram sobre el plaer de la impostura (2018/2019). Firma el projecte X, la sèrie (CCMA-TV3/C33, 2021), juntament amb Mònica Barrio; una sèrie on convergeixen l’autoficció, la ficció surrealista, el foundfootatge i l’experiment audiovisual per parlar de feminisme i gènere. El 2023 presenta Un dia, jo com a artista EN RESiDÈNCiA a l’Espai Lliure (Teatre Lliure amb l’IE Turó de Roquetes), una trobada amb un grup de joves que ens parlen dels seus orígens i la seva cultura. Una proposta de creació col·lectiva que s’expressa a través dels records i la memòria. Les històries i la curiositat per saber de l’altre és un d’aquests fils que fa que la distància entre nosaltres s’escurci i això és el que vol la proposta, escurçar distàncies.

 
Actriu i creadora a Catàstrofes, dir. Llàtzer Garcia (Sala Beckett, 2020) i ZARA GOZA (Festival Turbina, 2017). Actriu a El Pot Petit; 1869, dir. Núria Ramis (TNC, 2021); Mos Maiorum (Companyia Mos Maiorum)… Actualment compagina la creació i la interpretació amb tallers de cos, ioga, moviment, expressió i creativitat.